Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPreparate de Craciun

Turta dulce de Craciun

Turta dulce de Craciun

Turta dulce de Craciun este unul dintre cele mai bune si mai sugestive deserturi de sarbatori. Si este atat de aromata si pufoasa! Nu este tare, este pufoasa! Conditia este sa stea doar 7 min. la cuptor, nici mai mult nici mai putin, ca altfel se intareste cand se raceste. O combinatie de arome irezistibila. Iar cei mici o adora. Se poate orna cu royal icing sau se poate lasa simpla daca nu va place migala. Noua ne place sa intram in spiritul sarbatorilor cu mic, cu mare si iata ca in fiecare an ornam turta dulce dupa priceperea noastra. Mai ales ca asta-i bucuria copilului, sa ornam, sa ne lasam imaginatia sa zboare si sa ne jucam. Nu va speriati ca se intind greu foile, le vom intinde cat mai mici sa nu se rupa.

Ingrediente:

  • 175 g miere
  • 270-280 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 70 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 3-4 boabe de ienibahar macinat

Ingrediente glazura:

  • 1 albus
  • 220 g zahar pudra
  • 2-3 picaturi zeama de lamaie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare.

1.Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.

2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24 de ore.

3.A doua zi impartim aluatul in 3 parti si intindem pe blatul presarat cu faina. Presaram faina si deasupra ca altfel se lipeste tare. Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.

4.Pregatim glazura astfel: mixam albusul cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie pentru 1 minut. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 4-5 min. Punem glazura intr-o punga cu capatul gaurit foarte putin sau intr-un pos si ornam turta dulce. Eu am preferat sa folosesc o punga sa iasa cat mai subtiri dungile trasate. In 20-30 de min se intareste glazura peste turta dulce si se poate consuma. Pofta buna! 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 8 = 2

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker