LegumeMancaruri

Chiftele din cartofi

Chiftele din cartofi

Chiftele din cartofi ati incercat? Sunt foarte gustoase! Si se prepara destul de rapid. Faceam foarte frecvent in urma cu vreo 10-11 ani, insa in ultimul timp nu prea am mai facut. Ai mei le-au servit cu sos ketchup amestecat cu mustar si le-a placut.

Sfaturi!

  • Prajim chiftelele la foc iute pentru a evita inbibarea acestora cu ulei. Oricum nu trebuie prajite prea mult timp deoarece cartofii sunt deja fierti.
  • Scoatem chiftelel prajite pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie care vor absorbi excesul de ulei.
  • Cartofii se fierb mai intai, apoi se paseaza.
  • Reteta rapida si usoara. Aceasta este o reteta usoara si care se prepara cu doar cateva ingrediente. Di aceasta compozitie ies aproximativ 3 tigai de chiftele.
  • Se poate servi alaturi de salate, branza sau legume.

Ingrediente:

  • 600 gr cartofi
  • 1 ou
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 legatura de marar
  • 70-100 gr faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit 

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete mici si ii punem la fiert.

2.Dupa ce au fiert cartofii le scurgem bine zeama si ii pasam ca la piure. Ii lasam 10 minute la racorit.

3.Adaugam ceapa si mararu tocate marunt, usturoiul pisat sau tocat marunt, oul si sare si piper. Amestecam toate ingredientele bine.

4.Pune tigaia cu uleiul la foc iute. Dupa ce uleiul s-a incins, adaugam chiftelele date prin faina si le prajim pe ambele parti. Scoatem chiftelele pe un platou tapetet cu servetele de bucatarie. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

45 + = 46

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker