DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu mere

O prajitura atat de frageda, singura prajitura cu mere care imi place 🙂

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 1 plic de parf de copt
  • 4 mere + 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • coaja rasa de lamaie

Mai intai trebuie sa stiti ca am folosit o tava pe jumatatea celei de la aragaz. Daca folositi o tava mai mare, faceti compozitie dubla.

Se dau merele pe razatoarea mica. Se pun la calit cu cele 3 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara.

Intre timp, preparam compozitia pentru prajitura. Amestecam ouale cu zaharul si apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Adaugam si coaja de lamaie rasa.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele alternand cateva linguri de faina cu cateva linguri de lapte si amestecam cu o lingura de lemn.

Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da 15 minute la cuptorul preincalzit la 200 de g C.

20160331_182426

Se scoate prajitura de la cuptor, se adauga merele rase, se niveleaza, apoi se adauga restul de compozitie cu grija si din loc in loc fara sa nivelam cu lingura.

20160331_182648

Se da din nou la cuptor pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

20160331_184239

Se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza cand se raceste.

Pofta buna!

20160331_203100    20160331_185227 20160331_203003 20160331_203049

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker