Rosii intregi in suc propriu
Este prima data cand fac aceste rosii, este o reteta foarte simpla si din pricina asta m-am incumetat sa le fac, iar reteta ii apartine Andrei Constantinescu, careia ii multumesc mult ! :*
Ingrediente:
- 3,5 kg de rosii
- 1 lingurita de sare pentru fiecare borcan
- 2 lingurite de zahar pentru fiecare borcan
Mod de preparare rosii intregi in suc propriu.
Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile.
Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se racoreasca. Apoi, cu un cutit, decojim rosiile si le scoatem cotorul. Facem aceasta operatiune deasupra unui castron caci rosiile isi lasa zeama pe care o folosim sa umplem borcanele.
Punem rosiile in borcane( daca sunt mai mici le lasam intregi, daca sunt prea mari, le taiem in 2), umplem borcanele cu zeama lasate de la acestea, adaugam cate 1 lingurita de sare si 2 de zahar in fiecare borcan si strangem bine capacele.
Punem pe fundul unei cratite un prosop, punem borcanele si umplem cratita cu apa. Punem la fiert la foc mic pentru 50 de minute, sau pana cand da in clocot.