DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Figaro

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • dulceata ( eu am folosit de capsune)

Mixam galbenusurile cu zaharul pana can d acesta se topeste. Adaugam untul topit, dar il lasam putin sa se raceasca inainte sa il adaugam. Adaugam laptele, iar la final faina si praful de copt. Amestecam cu o lingura de lemn si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Blatul trebuie sa fie aproape copt.

Scoatem blatul din cuptor si adaugam dulceata ( eu am pus de capsune, dar merge cu orice tip de dulceata) iar peste acesta adaugam albusurile batute spuma tare cu 100 g zahar.

Mai dam la cuptor pentru inca 15-20 de minute pana cand bezeaua incepe sa se aureasca. Cineva zicea ca ar trebui usa cuptorului lasata crapata putin cand este bezeaua la cuptor ca se caramelizeaza, as incerca si asa data viitoare.

Se lasa la racit. Se orneaza cu cacao sau ciocolata rasa si se portioneaza dupa ce trecem lama cutitului prin jetul de apa rece.

Pofta buna!

prajitura figaro prajitura figaro1

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker