DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Picnic cu crema de biscuiti

Prajitura Picnic cu crema de biscuiti

Prajitura Picnic cu crema de biscuiti si jeleu de ciocolata esta atat de delicioasa! Iar crema este un deliciu in care biscuitii Picnic sunt vedeta. V-am spus mai demult ca biscuitii Picnic de la Rostar au fost preferatii mei in copilarie. Iata ca si fiica mea ii adora. Iar prajitura a fost pe placul intregii familii. Desi pare greu de facut, sa stiti ca este gata in cel mult o ora aceasta prajitura.

Majoritatea gospodinelor cand zic prajituri cu biscuiti se gandesc la delicii fara coacere. Initial si eu m-am gandit tot la un desert de genul, dar am schimbat planul pe parcurs.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Ingrediente crema: 

  • 350 ml frisca lichida
  • 150 gr biscuiti Picnic/ 2 pachete

Sirop:

  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita de miere
  • esenta de vanilie

Jeleu de ciocolata:

  • 70 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic de gelatina
  • 50 ml lapte
  • + un pachet de biscuiti Picnic pentru ornat

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand se intaresc suficient. Galbenusurile le mixam cu uleiul si le adaugam apoi peste albusuri. Incorporam usor cu o spatula. Agaugam faina,praful de copt si esenta si incorporam usor.

2.Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si dam blatul timp de 25-30 de minute  la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

3.Biscuitii ii sfaramam bine la robotul de bucatarie. Mixam frisca spuma si adaugam biscuitii.

4.Blatul il taiem in 2. Punem prima parte de blat pe un platou, il insiropm cu sirop facut din lapte ( lapte incalzit + o lingurita de miere si esenta de vnilie) si adaugam jumatate din cantitatea de crema. Adaugam cel de-al doilea blat, il insiropam si adaugam restul de crema.

5.Lasam prajitura deoparte si ne ocupam de jeleu. Punem gelatina sa se hidrateze in 50 ml lapte, apoi o incalzim 1 minut la cuptorul cu microunde sau pe bain-marie. Ciocolata o topim cu o lingura de lapte si adaugam gelatina topita in ciocolata topita. Lasam 5-7 minute deoparte ( pana cand incepe sa se ingroase) si apoi o turnam uniform deasupra prajiturii.

6. Sfaramam un pachet de biscuiti deasupra prajiturii si dam la rece 30 de minute. Pofta buna!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker