DulciuriPrajituri/torturi

Rulada cu gem si ciocolata

Un dulce rapid si delicios. Atunci cand vreau sa fac ceva rapid, o rulada cu gem sau cu crema este solutia. Am folosit o tava de 20/30 cm.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • gem
  • 50 g ciocolata + 2 linguri de lapte

Mod de preparare rulada cu gem si ciocolata.

1.Mixam albusurile spuma cu zaharul.

2. Adaugam galbenusurile si treptat faina si incorporam bine.

3. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 13-15 minute la 180 de grade in cuptorul incins.

4. Imediat ce este gata ( cand incepe sa se aureasca deasupra putin) o rasturnam pe un prosop de bucatarie umezit, ungem cu gem, rulam si lasam rulada in prosopul umed.

 

5. Topim ciocolata cu laptele la foc mic si turnam peste rulada. Lasam 15 minute sa se intareasca ciocolata si portionam ( cu lama cutitului trecuta prin apa fierbinte, apoi stearsa de apa).

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker