Ciorbe/Supe

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este o ciorba de toamna, foarte gustoasa si extrem de hranitoare. Bineinteles ca pe langa dovleac am adaugat si alte legume: cartofi, ceapa, telina.

Sfaturi!

  • Este suficient sa folosim 1/2 de dovleac pentru supa crema sau chiar mai putin daca avem un dovleac mare.
  • Restul de dovleac se poate face o placinta sau se poate razui si se pastreaza la congelator. La frigider se poate pastra cateva zile.
  • Eu am avut un dovleac placintar mare, din ala lunguiet si l-am inpartit in 4. O parte a ajuns supa crema, alta parte o placinta cu foi de casa, iar restul la congelator.
  • Servim supa crema de dovleac cu crutoane. Crutoanele le putem face noi acasa foarte rapid sau le putem cumpara.

Ingrediente:

  • aprox. 450-500 gr dovleac
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina mica
  • sare
  • piper
  • crutoane

Mod de preparare dupa crema de dovleac.

1.Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem cuburi mari. La fel procedam si cu cartofii si cu telina, le curatam de coaja si le taiem cuburi mari. Ceapa o taiem in 4. Punem toate legumele la fiert pana cand sunt fierte suficient si putem introduce cu usurinta furculita in ele. Nu fierb greu, ci destul de rapid.

2.In timpul in care legumele fierb pregatim crutoanele. Taiem 3-4 felii de paine in cubulete mici si le punem in vasul de yenna. Curatam 3 catei de usturoi si il razuim deasupra cuburilor de paine. Presaram ardei boia si oregani si stropim cu ulei de masline. Dam crutoanele la cuptor 10 minute pana cand devin crocante.

3.Dupa ce fierb legumele, scurgem o parte din apa si le pasam cu ajutorul blenderului sau al mixerului vertical.

4.Mai adaugam o cana de apa, daca este nevoie, adaugam sare, piper si mai punem 10 minute la fiert. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

37 − = 35

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker