DulciuriPrajituri/torturi

Tort cu ciocolata fara coacere

Un tort fara coacere, usor de facut si foarte- foarte bun,cu o consistenta ciocolatoasa care ii va incanta pe cei mici.

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 120 g unt sau margarina topita
  • 600 g smantana pentru frisca
  • 500 g ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic de gelatina

Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita,cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata.

SAM_4416

400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma. Restul de 200 de g de smantana pentru frisca se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa se incalzeasca, adaugam ciocolata rupta in bucati si mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste. Adaugam si zaharul pudra si amestecam( daca nu vreti sa fie foarte dulce puteti elimina zaharul).  Luam compozitia de pe foc si o lasam 5-6 minute sa se racoreasca.

Hidratam gelatina in apa rece, apoi o punem pentru 10 secunde la microunde sa se inmoaie. In compozitia cu ciocolata adaugam frisca batuta si gelatina si amestecam bine sa se omogenizeze.

Va rezulta o pasta nu foarte groasa pe care o vom turna peste biscuitii zdrobiti din tava.

Se da la rece pana a doua zi sau pentru cel putin 7-8 ore.

Cand se portioneaza se trcece lama cutitului prin jetul de apa rece.

Tot cu un cutit cu lama groasa am dezlipit usor marginile tortului de peretii detasabili ai cratitei ( imi era teama sa nu se desprinda urat ).

tort de ciocolata fara coacere tort de ciocolata tort de ciocolata fara coacere.

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker