Altele
Trucuri şi sfaturi ȋn bucătărie

Trucuri şi sfaturi ȋn bucătărie
Iata cateva trucuri şi sfaturi ȋn bucătărie care sa-ti usureze munca:
- Dacă ai pus prea multă sare la ciorbă, adaugă 1-2 cartofi tăiaţi cuburi. Aceştia vor absorbi excesul de sare.
- Dacă s-a tăiat maioneza făcută acasă, adaugă o lingură de apă fierbinte, se va lega imediat şi se va albi.
- Dacă ciorba a acumulat prea multă grăsime deasupra, adaugă un cub de gheaţă. Aceasta va strânge toată grăsimea ȋn jurul ei şi o vei putea lua foarte uşor.
- Dacă carnea intârzie să fiarbă, adăugaţi o lingură de inox iȋn cratiţă. Va fierbe mult mai repede.
- Dacă se umezeşte sarea din solniţă sau din borcan, adaugă câteva boabe de orez. Acestea vor absorbi umiditatea.
- Vinetele coapte trebuie lăsate la scurs cel putin 30 de minute. Zeama rezultată de la ele este toxică.
- Ouale fierte se decojesc perfect dacă le cureţi fierbinţi sub jetul de apă
- Ardeii kapia se şterg bine ȋnainte de a fi copţ După coacere nu se scot ȋn apă rece ci doar se ȋinmoaie mâna pentru a-i curaţa mai uşor. Astfel nu ȋşi vor pierde din valorile nutritive.
- Pentru a evita innegrirea bananelor coapte bine, badijonaţi codiţa bananelor cu folie alimentară.
- Pentru a evita curgerea ciorbei din oală ȋn timpul fierberii, pune o lingură de lemn deasupra cratiţei pe orizontală.
- Pentru a scoate cotorul capsunilor foloseste un pai.
- Pune fructe in separatorul de cuburi de gheata, adauga apa si congeleaza. Vei avea cuburi de gheata cu fructe pentru limonada sau cocktail. Poti pune in compartimentele pentru gheata si cafea ramasa neconsumata. Adaugi cuburile de cafea in lapte rece, adaugi zahar si ai o cafea rece delicioasa.
Mai cunoaşteţi voi si alte sfaturi utile ȋn bucătărie? Impărtăşiţi-le cu noi şi arăataţi ce gospodine bune sunteţi!
One Comment