Briose cu portocala si crema de branza
Briose cu portocala si crema de branza
Briose cu portocala si crema de branza sunt delicioase si usor de preparat. Se pot lasa si neornate cu frisca si sunt senzationale si asa. Noi le-am ornat cu o crema din frisca si crema de branza si apoi am adaugat ciubuc pisat pentru deliciul celor mici. Insa le-am copt in hartii mari, iar pentru servire celor mici le-am taiat briosele in 2.
Bine de stiut!
- Portocala am pasat-o cu mixerul vertical. Tot pe acesta l-am folosit si in continuare pentru spumarea oualor.
- Ies aproximativ 12 briose din aceasta compozitie.
Ingrediente:
- 1/2 de portocala
- 4 oua
- 250 gr faina
- 200 gr zahar
- 200 ml ulei
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
- + 100 gr frisca lichida, 70 gr crema de branza gen Philadelphia, 2 linguri cu zahar pudra, coaja razuita de portocala
Cum preparam Briose cu portocala si crema de branza
1.Mai intai curatam portocala de coaja si pasam jumatate de portocala cu ajutorul unui mixer vertical. Adaugam ouale si zaharul si mixam cateva minute pana cand devine o compozitie spumata.
2.Adaugam uleiul, faina praful de copt si praful de sare si mai mixam un minut sa le incorporam. Nu este nevoie sa mai adaugam esenta sau alte arome deoarece este suficinta portocala.
3.Tapetam o tava de briose cu hartii si le umplem 3/4 cu compozitie de briose. Dam briosele la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 -17 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. In acest timp ar trebui sa fie coapte sufcient si rumenite frumos. Lasam briosele la racit si preparam crema.
4.Mixam spuma frisca lichida. Adaugam crema de branza, coaja de portocala si 2 linguri cu zahar pudra si mai mixam 20-30 de secunde doar cat sa le incorporam bine. Daca considerati necesar, puteti sa mai adaugati zahar pudra dupa gustul vostru. Ornam briosele racite cu crema de branza.
Pofta buna!