DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura secuiasca cu nuca

O prajitura secuiasca cu nuca, nuca de cocos si gem delicios de caise, usor de facut.

Ingrediente aluat:

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 110 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat 
  • + 1 borcanel de gem de caise

Ingrediente bezea:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare prajitura secuiasca cu nuca.

1.  Punem faina, bicarbonatul si untul taiat cubulete intr-un bol. Amestecam cu degetele untul cu faina. Iese sfaramicios. Adaugam oul si zaharul si framantam un aluat ca cel de tarta pe care-l intindem direct pe hartia de copt pe care coacem prajitura. Presaram faina apoi intindem ca este lipicios. Dimnsiuni tava: 25/35 cm.

2. Peste aluatul intins intindem gemul de caise.

3. Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, incorporam, iar apoi adaugam nuca macinata si nuca de cocos. Incorporam si nivelam peste gemul de caise.

4. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de min. O portionam dupa ce se raceste.

Pofta buna!

 

sursa: http://miremirc.ro/2015/09/28/secuiasca-cu-cocos/

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 6 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker