Blat de tort umed
Aceasta este o reteta de blat de tort umed si extrem de pufos, care merge la fel de bine folosit si la prajituri. Este un blat de tort mic, copt intr-o forma cu diametrul de 21 de cm.
Ingrediente:
- 4 oua
- 180 g faina
- 200 g zahar
- 90 ml apa fierbinte
- 6o ml ulei
- 4 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt
Mod de preparare.
Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.
Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Il lasam la racit si il taiem in 2 sau 3 cum doreste fiecare.
Cu acesta reteta de blat am facut multe torturi, uitati aici https://farfuria-cu-gust.ro/tort-cu-pasta-de-zahar/
Acest blat tot dupa acesta reteta l-am facut, doar ca l-am insiropat putin – https://farfuria-cu-gust.ro/tort-praga/
12 Comments