DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Bounty facuta acasa

O prajitura delicioasa si foarte, foarte spornica.Se face usor, cu ingrediente putina si ies suficient de multe portii. Am facut prajitura in tava mare de la aragaz.

Ingrediente blat : 

  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 110 ml ulei
  • 100 ml cafea indulcita 
  • 2 linguro de cacao
  • 320 g faina
  • 1 plic de praf de copt 

Ingrediente crema:

  • 600 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • 3 lingur cu varf de gris
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare prajitura Bounty facuta acasa.

1. Pregatim cafeaua, o indulcim si o masuram. Avem nevoie de 100 ml cafea fierbinte.

2.Amestecam zaharul cu cacao si adaugam cafeaua fierbinte.

3.Adaugam apoi uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu telul.

4.Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de min. Lasam blatul la racit.

5. Pentru crema: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si mestecam continuu timp de 5-6 minute pana cand se ingroasa. Luam crema de pe foc si o punem fierbinte deasupra blatului.

6. Ciocolata si uleiul le punem la foc mic si amestecam continuu pana cand ciocolata se topeste. Punem usor cu o lingura ciocolata deasupra prajiturii. Dam prajitura la rece 1-2 ore, sau pana cand se intareste ciocolata.

7. Trecem lama cutitului prin apa fierbinte( pentru a se taia frumos ciocolata, altfel se sparge urat), o stergem si portionam prajitura .

Pofta buna!

 

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker