MancaruriPorcPreparate de Craciun

Friptura marinata din pulpa de porc

Friptura marinata din pulpa de porc

Friptura marinata din pulpa de porc este o friptura extrem de frageda. Dar, pentru a iesi atat de frageda, friptura are nevoie de cateva ore de marinare la rece. Procedeul este unul foarte simplu, iar rezultatul este nemaipomenit. Aceasta friptura este perfecta pentru mese de sarbatoare, cand vreti sa va impresionati musafirii cu o friptura frageda sau pentru o masa in familie.

Bine de stiut!

  • Am folosit pulpa de porc, aproximativ 1 kg. Carnea se lasa intreaga, fara a fi nevoie de feliere in prealabil.
  • Dupa marinare, carnea trebuie tinuta la frigider minim 2 ore.
  • Folosim un vas ceramic cu capac pentr a coace friptura. In lipsa capacului, acesta se poate inlocui cu hartie de copt. Incercam sa evitam pe cat posibil folia de aluminiu care este foarte frecvent folosita pe post de capac al tavii.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de friptura se prepara foarte usor, iar ingredientele pentru marinare sunt frecvent intalnite in bucatariile noastre.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 linguri de mustar
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • piper
  • ardei boia 

Cum preparam friptura marinata din pulpa de porc

1.Mai intai preparam amestecul pentru marinare. Punem intr-un bol mustarul, mierea, sare, piper si ardei boia dupa gust. Le amestecam si ungem bine cu acest amestec carnea. Pe toate partile.

2.Dam carnea marinata la rece pentru minim 2 ore.

3.Dupa ce a stat la rece cateva ore, punem carnea marinata intr-un vas ceramic. Adaugam 1-2 cani de apa astfel incat apa sa ajunga la jumatatea carnii/ cratitei.

4.Acoperim cratita cu capac si o dam la cuptorul preincalzit la temperatura maxima ( 250 de grade in cazul meu) si o lasam sa se gateasca 35-40 de minute, apoi intoarcem carnea si pe cealalta parte. Acoperim din nou cratita si mai lasam inca 20-30 de minute la gatit.

5.Dupa acest timp indepartam capacul cratitei si lasam friptura sa se rumeneasca pe ambele parti cate 30-35 de minute.

6.Pentru a verifica daca friptura noastra este suficient de gatita este necesar sa o intepam cu furculita si sa vedem cat de usor o strapungem.

Lasam friptura acoperita cu capacul inca 20-25 de minute dupa ce o scoatem din cuptor, abi apoi o putem felia. Stropim friptura cu sos din tava. pofta buna!

Putem servi friptura cu piure de cartofi sau cu cartofi la cuptor.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker