Cornulete aperitiv cu branza

Cornulete aperitiv cu branza
Cornulete aperitiv cu branza sunt foarte fragede, gustoase si merg de minune langa un pahar de bere sau pe un platou cu aperitive la fel ca si saratelele. Am preparat aceste cornulete pentru o seara in familie si au fost pe placul tuturor de la mic la mare. Sunt foarte usor de preparat si rezista mai multe zile acoperite cu folie alimentara sau in cutii ermetic inchise.
Ingrediente:
- 2 oua
- 400 g telemea
- 4 linguri cu varf cu untura
- 700 g faina
- 200 ml apa calduta
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite cu sare grunjoasa
- 2 galbenusuri + 4 linguri de lapte
- mac
Cum preparam Cornulete aperitiv cu branza
Mai intai punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.
Impartim aluatul in 12 parti egale. Intindem foile cat mai subtiri, le taiem ca pe cornulete si rulam.
Punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbebusurile amestecate cu lapte si presaram seminte de mac deasupra.
Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grad epentru 25-max. 30 de min.
Pofta buna!
One Comment