Rulada din piept de pui cu ciuperci
Rulada din piept de pui cu ciuperci
Rulada din piept de pui cu ciuperci este un fel de aperitiv atat de savuros, miroase atat de apaetisant si este atat de usor de preparat! De efect, as spune eu. Se poate servi cu diverse salate sau cu muraturi.
Sfaturi!
- Folositi piept de pui dezosat pe care il desfacem intr-o foaie si il batem bine cu ciocanul pentru snitele.
- Strangem capetele ruladelor cu scobitori sau le putem lega cu sfoara.
- Mi-au iesit 4 rulade din aceasta compozitie pe care le-am asezat pe 2 platouri.
- Reteta usoara. Rulada aperitiv se prepara usor si cu putine ingrediente. Avem nevoie de piept de pui, 4 bucati, 2 conserve de ciuperci feliate, sunca de porc feliata si ceapa. Plus condimente.
Ingrediente:
- 4 buc piept de pui dezosat
- 2 conserve e ciuperci feliate/ 580 de gr in total
- 1 ceapa mare
- 40 gr cascaval
- 4 felii de sunca de porc feliata sau bacon
- marar verde
- sare
- piper
- ardei boia dulce
Mod de preparare.
1.Mai intai desfacem fiecare bucata de piept de pui astfel incat sa avem 4 portii mari si subtiri si le batem cu ciocanul de snitele pentru a le face si mai subtiri.
2.Calim ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile si adaugam sare, piper si marar tocat marunt. Cand se raceste aceasta compozitie, adaugam si cascavalul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici.
3.Peste fiecare bucata de carne adaugam cate o felie de sunca feliata si intr-un capat adaugam compozitie de ciuperci si rulam. Prindem capetele cu scobitori. La mine bucata de carne a fost aproximativ cat felia e sunca, nu a fost prea mare.
4. Punem rulourile astfel formate in tava, le ungem cu ulei si presaram deasupra lor ardei boia dulce. Le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, daca avem functie de ventilatie, o pornim si pe aceasta. Cand sunt gata le lasam sa se raceasca putin si le feliem caldute. Se vor felia perfect daca nu le feliem fierbinti. Pofta buna, rulada este gata!