DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu piscoturi si ciocolata

Prajitura cu piscoturi si ciocolata, cu crema fina din budinca si frisca. Este delicioasa si iese o tava mare din aceasta compozitie.

Ingrediente blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar 
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom

Ingrediente sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 1 cana de apa
  • + 200 ml compot pentru insiropat piscoturile

Ingrediente crema:

  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • + psicoturi
  • + 400 g crema de ciocolata, finetti sau nuttela.

Mod de preparare prajitura cu piscoturi si ciocolata. 

Pregatim mai intai blatul, Compozitia este de pandispan simplu. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine cu o spatula. Adaugam si cacao si esenta. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30-35 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cat timp sta pandispanul la cuptor, pregatim crema. Amestecam continutul celor 2 plicuri de budinca cu 1 lingura de amidon, cu 50 ml lapte si 8 linguri de zahar. Restul de lapte il punem la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam si praful de budunca dizolvat in lapte. Amestecam continuu si lasam pe foc cat sa se ingroase suficient. Lasam budinca la racit si in acest timp mixam spuma frisca lichida. Dupa ce se raceste budinca, o adaugam treptat peste frisca si mixam. Adaugam si esenta de vanilie.

 

Caramelizam cele 2 linguri de zahar si adaugam peste ele o cana de apa fiarta. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul si avem si siropul gata.

Blatul racit il insiropam, apoi adaugam jumatate din crema. Piscoturile le insiropam cateva secunde( 6-7 secunde) pe fiecare parte in compot( puteti folosi sau lapte sau chiar cafea in loc de compot), apoi le punem peste crema.

Adaugam restul de crema si deasupra punem crema de ciocolata topita si amestecata cu 1 lingura de ulei. Eu am folosit o crema de cioco;ata de la Penny.

 

Dam prajitura la rece 4-5 ore sau peste noapte.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker