Ciorba de rosii cu galuste
Ciorba de rosii cu galuste
Ciorba de rosii cu galuste- o ciorba de vara foarte gustoasa si rapida. Ideea mi-a dat-o Irina, draga mea Irina, ce este o buucatareasa desavarsita 🙂 Atat de simpla, dar atat de gustoasa este ciorba asta! Daca doriti, puteti adauga si carne, eu am lasat-o fara.
Ingrediente:
- 1,5 kg de rosii
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei
- 50 g orez
- 2 oua
- 8 linguri de gris
- un varf de cutit de bicarbonat
- sare
- patrunjel
Mod de preparare.
1.Tocam ceapa, morcovii si ardeii cubulete si le punem la fiert pentru 20 de minute. Adaugam apoi rosiile date pe razatoare si orezul si lasam in continuare la fiert.
2. Batem 2 oua, adaugam 8 linguri de gris si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, amestecam bine si lasam 15 minute deoparte. Punem o cratita cu apa la fiert ( separat de ciorba)si cand clocoteste adaugam galuste cu o lingurita si le lasam la fiert 15 minute. Punem galustele in ciorba si le mai lasam sa fiarba inca 15-20 de minute.
3.Potrivim ciorba de sare, adaugam verdeata tocata marunt. Pofta buna!
Draga Rahela,
Ce se intampla cu coaja rosiilor, nu se vor simti in ciorba?
Rosiile le dam pe razatoare, fara coaja, aceasta se arunca.