Ciorbe/Supe

Ciorba de sir cu varza acra

Ciorba de sir cu varza acra

Ciorba de sir cu varza acra este una dintre cele mai gustoase ciorbe. Idee de ciorba cu varza am imprumutat-o de la soacra mea. Ea ii spunea ciorba cu „zdrente”. Insa eu o dreg cu smantana. Este gustoasa si cu bulion si cu smantana, in functie de preferinte.

Cateva sfaturi!

  • Sunt suficiente 4-5 foi de varza acra. Sau proaspata. Ciorba este gustoasa si cu varza proaspata.
  • Se poate adauga si o cana de zeama de varza daca va place mai acra.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de ciorba este una foarte usoara si gustaoasa. Ca orice ciorba de altfel.
  • La final, se lasa ciorba la racorit 5 minute, dupa care se adauga amestecul de smantana in reprize si se amesteca usor dupa fiecare repriza.

Ingrediente:

  • sir de porc / 5-6 portii
  • 4-5 foi de varza acra
  • 2 morcovi
  • 2 -3 cartofi
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 ardei gras
  • 200 gr smantana ( Casa Buna am folosit) 
  • 1/ 2 pahar zeama de varza
  • sare
  • frunze de leustean/ patrunjel/telina

Mod de preparare.

1.Mai intai punem sirul de porc la fiert si-l lasam sa dea intr-un clocot. Schimbam apa si-l punem din nou la fiert. Puteti sa nu-i schimbati apa ci doar sa spumati supa.

2.Adaugam morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari si frunzele de varza tocate. Acoperim cratita si lasam la fiert. 25-30 de minute.

3.Adaugam zeama de varza, cartofii taiati cuburi, ardeiul taiat cuburi mici si telina, mai adaugam 1 cana de apa si lasam din nou la fiert inca 30-40 de minute de minute.

4.Lasam ciorba la racorit 10 minute pentru a evita ” branzirea” smantanii.

5.Punem smantana intr-un bol incapator si adaugam 2 polonice de ciorba in fir subtire. Luam apoi din bolul cu smantana si turnam in fir subtire in oala cu ciorba si amestecam in acest timp. Adaugam verdeata tocata marunt. Pofta buna!

Va sugeram sa incercati si ciorba ardelenasca cu carne de porc.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

60 + = 68

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker