Patlican salatasi – salata de vinete cu ardei copti
Patlican salatasi – salata de vinete cu ardei copti
Patlican salatasi – salata de vinete cu ardei copti este o salata de vinete facuta dupa o reteta greceasca cu ardei copti, mult diferita ca gust de salata de vinete romaneasca. Noi am mancat Patlican salatasi in Grecia, pe Insula Thassos si pot sa spun ca este extrem de gustoasa, iar servita cu bruschete de paine prajita stropite cu ulei de masline, este un deliciu. Dupa ce am gustat din salata lor, am luat repede meniul si am facut o poza ingredientelor, le-am tradus si asa am refacut si eu Patlican salatasi acasa. Ulterior am aflat ca aceasta salata se prepara si pe taram turcesc, ca de altfel multe dintre preparatele intalnite aici.
Ingrediente:
- 3 vinete mari
- 2 ardei kapia
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 1-2 catei de usturoi
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare Patlican salatasi.
1.Coacem vinetele si ardeii, apoi le cojim de pielita si le lasam la scurs.
2.Tocam vinetele si le punem intr-un bol, adaugam ardeii kapia tocati marunt,patrunjelul, usturoiul pisat si sare dupa gust.
3. Adaugam si zeama de lamaie ( care poate varia dupa gustul fiecaruia) si uleiul de masline si amestecam bine. Asa arata o salata simpla si gustoasa!
Pofta buna!
Noua ne-au placut foarte mult mancarurile cu specific mediteraneean, am incercat foarte multe retete si toate ne-au placut. Asa ca am gasit si o noua denumire pentru Insula Mirodeniilor ( Grecia), Raiul Bucatelor 🙂
O alta reteta foarte gustoasa si tot cu specific grecesc este cea de Briam– tocana de legume.
Va sugerez si un desert grecesc delicios, aromat si foarte simplu de preparat: Portokalopita- placinta greceasca cu iaurt si sirop. Aceasta delicioasa placinta se poate insiropa atat cu zeama de portocala, cat si cu zeama de lamaie. Sunt sigura ca si voua va va placea foarte mult.
4 Comments