AlteleDulciuriPrajituri/torturi
Budinca de vanilie facuta acasa

Budinca de vanilie facuta acasa
Budinca de vanilie facuta acasa este o crema perfecta atat pentru eclere, torturi, prajituri sau cornuri pufoase. Aceasta budinca am folosit-o de fiecare data pentru umplerea eclerelor. Va las reteta mea de eclere pufoase aici. Am folosit aceasta budinca si pentru umplerea unui tort alaturi de crema de ciocolata, insa si pentru prajituri. Este delicioasa si se prepara rapid.
Bine de stiut
- Folosim o cratita antiaderenta pentru prepararea cremei si este nevoie sa amestecam continuu in ea pentru a evita lipirea acesteia de fundul cratitei.
- Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri. La aceasta crema adaugam atat albusurile cat si galbenusurile.
- Reteta usoara. Budinca de vanilie este o cema delicioasa care se prepara usor si cu putine ingrediente.
Ingrediente:
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 150 gr zahar
- 70 gr faina
- esenta de vanilie
Cum preparam Budinca de vanilie facuta acasa
- Punem ouale intr-o cratita antiaderenta. Adaugam zaharul si faina si le incorporam bine cu ajutorul unui tel.
- Adaugam laptele in fir subtire si amestecam bine cu telul.
- Punem budinca la foc mic sa se gateasca si amestecam continuu in acest timp cu o lingura de lemn.
- Ne dam seama ca budinca este suficient de graoasa cand se intareste ca o crema. Tineti cont de faptul ca atunci cand se raceste, budinca se mai intareste.
- Luam budinca de pe foc, adaugam esenta de vanilie si lasam crema sa se raceasca acoperind cratita cu folie alimentara. In acest fel evitam formarea acelei ” pojghite” deasupra cremei.
Sa va fie de folos!