Chec pufos la tava
Chec pufos la tava
Chec pufos la tava – o prajtura simpla, insa cu reusita garantata ce se prepara rapid si este delicioasa. Am pornit de la reteta Semilunei, prajitura pe care o iubeam atat de mult in copilarie, insa din lipsa timpului am portionat-o diferit si am ajustat-o putin. Imi place foarte mult checul, fie el copt in vas de chec sau in tava, este unul dintre cele mai versatile deserturi ce ne pot scoate din incurcatura atunci cand suntem in criza de timp. Asa ca va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta de chec la tava.
Bine de stiut
- Coacem prajitura intr-un vas de yenna mediu si adaugam nuca macinata inainte sa o dam la cuptor.
- Substituiri. Coaja de portocala se poate inlocui cu coaja de lamaie sau cu coaja de la 2 mandarine.
- Spornica. Prajitura spornica, mi-au iesit 2 platouri de chec.
- Reteta usoara. Pe cuvant de nu este asta o reteta super usoara si cu reusita garantata.
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 180 g zahar
- 180 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 150- 200 g nuca macinata
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingura de cacao
- esenta de vanilie
Cum preparam Chec pufos la tava
1.Mai intai mixam albusurile spuma cu zaharul.
2.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri. Le incorporam usor cu o spatula.
3.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. La final adaugam coaja de portocala si esenta dupa gust.
4.Turnam compozitia intr-un vas de yenna tapetat cu hartie de copt. Dar mai oprim putina compozitie pe fundul bolului, aproximativ 1-2 linguri de compozitie pe care o amestecam cu cacao. Adaugam compozitia de cacao deasupra compozitiei albe si presaram nuca macinata din abundenta.
5.Coacem checul in cuptorul princalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata il lasam la racit apoi il putem portiona. Optional: putem sa pudram prajitura cu zahar pudra. Pofta buna!