Cozonac Coronita cu zmeura

Cozonac Coronita cu zmeura
Cozonac Coronita cu zmeura este delicios, dulce-acrisor si foarte aromat. Aluatul se poate utiliza si la alte preparate precum cornuri, pariziene etc. Este un cozonac rapid ce nu necesita atat de multa framantare precum cozonacul clasic. In plus, se poate umple si cu ciocolata sau nuci si scortisoara.
Ingrediente:
- 3 oua
- 450 ml lapte
- 110 g margarina Unirea
- 150 g zahar
- 40 g drojdie
- 1 kg faina
- 200 g zmeura congelata + 100 g zahar
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- zahar pudra
Mod de preparare.
1.Dizolvam drojdia in 50 ml de lapte cald si o punem in bolul cu faina. O lasam 10-15 minute deoparte, timp in care pregatim celelalte ingrediente.
2. Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina.
4. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros timp de 1 ora.
5. Impartim aluatul in 2 parti egale pentru 2 coronite.
6.Intindem o foaie de aluat cat mai subtire pe hartia de copt si adaugam 100-150 g de zmeura congelata sfaramitata. Presaram zahar peste zmeura.
7. Rulam foaia intinsa ca pe rulada, apoi taiem pe jumatate rulada,dar lasam aproximativ 1 cm la capat netaiata. Impletim cele doua parti rezultate si unim capetele intr- un cerc.
8.Punem cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand este copt suficient.
Imediat ce scoatem coronita din cuptor, o pudram cu zahar pudra. Pofta buna! Noua ne place foarte mult acest cozonac servit cu iaurt de baut 🙂
3 Comments