DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu nuci prajite si frisca

Ingrediente

  • 4 oua
  • 30 ml apa
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr unt
  • 5 linguri de zahar pentru glazura
  • 4 linguri de faina
  • frisca pentru ornat
  • nuci

Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand devine o bezea tare.

Se adauga apa si se amesteca.

Galbnusurile se mixeaza si se adauga peste albusuri. Se adauga si faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea ( 25-30 min).

Se lasa blatul la racit.

Nucile se pun in tava si se dau la cuptor pentru 15 minute. Se maruntesc apoi.

Se pune 100 gr unt cu 5 linguri de zahar si 4 linguri de cacao intr-o craticioara la foc mic. Se lasa sa se topeasca untul si zaharul. Va iesi o ciocolata mai vascoasa.

Se taie blatul de prajitura in patrate aprox. egale. Se ia fiecare patrat de prajitura cu o furculita si cu ajutorul unei linguri se imbraca in ciocolata. Se dau prin nuca prajita si se pun pe un platou. Se dau la figider aprox. 50-60 de min.

Se orneaza cu frisca.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 6

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker