Prajitura cu nuci prajite si frisca
Ingrediente
- 4 oua
- 30 ml apa
- 120 gr zahar
- 150 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 100 gr unt
- 5 linguri de zahar pentru glazura
- 4 linguri de faina
- frisca pentru ornat
- nuci
Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand devine o bezea tare.
Se adauga apa si se amesteca.
Galbnusurile se mixeaza si se adauga peste albusuri. Se adauga si faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea ( 25-30 min).
Se lasa blatul la racit.
Nucile se pun in tava si se dau la cuptor pentru 15 minute. Se maruntesc apoi.
Se pune 100 gr unt cu 5 linguri de zahar si 4 linguri de cacao intr-o craticioara la foc mic. Se lasa sa se topeasca untul si zaharul. Va iesi o ciocolata mai vascoasa.
Se taie blatul de prajitura in patrate aprox. egale. Se ia fiecare patrat de prajitura cu o furculita si cu ajutorul unei linguri se imbraca in ciocolata. Se dau prin nuca prajita si se pun pe un platou. Se dau la figider aprox. 50-60 de min.
Se orneaza cu frisca.