DulciuriPrajituri/torturi
Negresa cu blat umed cu ciocolata

Negresa cu blat umed cu ciocolata
Negresa cu blat umed cu ciocolata este deosebita, insa cu reusita garantata. Nu este genul de prajitura pufoasa, ci mai degraba o prajitura umeda pe care p putem glazura cu crema de ciocolata gen Finetti sau Nutella.
Bine de stiut!
- Aceasta este o prajitura spornica. Am copt-o intr-o tava cu dimensiunile 27/33 de cm.
- Ungem prajitura cu crema de ciocolata imediat ce o scoatem din cuptor.
- Portionam prajitura dupa ce se raceste complet.
Ingrediente:
- 6 oua
- 250 g unt
- 230 g zahar
- 220 g faina
- 3 lg cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- 200 g crema de ciocolata +3-4 linguri de lapte
- ornamente de ciocolata
- un praf de sare
Cum preparam Negresa cu blat umed
- Mai intai mixam albusurile spuma cu un praf de sare si le lasam deoparte.
- Mixam untul moale, de la temperatura camerei cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam galbenusurile si cacao si mixam inca un minut.
- Adaugam albusurile peste galbenusuri si le incorporam usor cu o spatula.
- Adaugam si faina, praful de copt si esenta si incorporam din nou usor cu spatula.
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura timp de aprox. 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
- Topim Finetti sau crema de ciocolata aleasa impreuna cu 3-4 linguri de lapte in cuptorul cu microunde. Ungem prajitura cu Finetti, adaugam si ornamente de ciocolata deasupra acesteia si o lasam la racit. Portionam prajitura dupa ce se raceste complet. Pofta buna!
Bineinteles, negresa se poate lasa si neglazurata cu ciocolata in functie de preferintele voastre.