Biscuiti crapaciosi cu ciocolata
Biscuiti crapaciosi cu ciocolata
Biscuiti crapaciosi cu ciocolata sunt cei mai buni biscuiti facuti acasa. Si…am avut si ajutor: eu am format bilutele, iar fetita le-a dat prin zahar pudra. A fost distractiv pentru ea 🙂
Sunt foarte spornici, ies aproximativ 65-70 de biscuiti dintr-o compozitie si se pastreaza cateva zile in cutii ermetic inchise ( asta daca rezista cateva zile!).
Ingrediente:
- 4 oua
- 150 g unt moale
- 350 g zahar
- 300 gr faina
- 100 g cacao
- 1 plic de praf de copt
- 1-2 linguri de coaja de portocala razuita
- un praf de sare
- 250 g zahar pudra
Mod de preparare.
1.Mixam untul moale cu zaharul timp de 2-3 minute.
2. Adaugam ouale si mai mixam 2-3 minute. Adaugam coaja de portocala.
3. Faina o amestecam cu cacao si cu praful de copt. Le adaugam peste compozitia de lichida si incorporam bine cu o spatula. Va rezulta o compozitie destul de vascoasa.
4. Dam aluatul la frigider timp de doua ore.
5.Ungem mainile cu ulei si formam bilute de marimea unei nuci. Dam fiecare biluta prin zahar pudra din abundenta fara sa scuturam surplusul si le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta de aprox.2 cm intre biscuiti.
6.Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 14-15 minute. Dupa acest timp de coacere, biscuitii vor fi moi, dar de mai intaresc cand se racesc. Pofta buna! Sunt sigura ca si voi ii veti indragi 🙂
Reteta celorlalti biscuiti o gasiti aici – https://ciocolatacuzambete.ro/fursecuri-crapacioase-cu-portocala/
O alta reteta de biscuiti deosebit de gustosi si de frumosi este aceasta- https://farfuria-cu-gust.ro/biscuiti-germani-cu-bezea-si-gem-de-caise-burgenland/