Turta dulce de post

Turta dulce de post
Turta dulce de post este un desert foarte pufos, moale si delicios. Noua ne place foarte mult, inclusiv copilului.
Bine de stiut
- Am copt turta dulce intr-o tava mica. Aceasta are dimensiunile 20/20 cm.
- Glazura de lamaie am adaugat-o deasupra turtei dulci imediat ce am scos-o din cuptor. In scurt timp glazura se intareste.
- Portionam turta dulce dupa ce se raceste complet. Chiar si asa, aceasta este usor lipicioasa.
- Puteti jongla cu cantitatea de zahar, puteti adauga mai putin in functie de preferintele voastre.
Ingrediente:
- 250 gr zahar
- 250 ml apa
- 250 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara
Pentru glazura:
- 2 linguri cu varf cu zahar pudra
- 1 lingura de apa
- 1 lingura de zeama de lamaie
Cum preparam Turta dulce de post
1.Mai intai cantarim zaharul si il punem la caramelizat intr-o cratita. Il lasam sa se caramelizeze fara sa-l ardem. Acesta trebuie sa aibe culoarea maroniu deschis.
2.Adaugam apa si lasam la fiert acest sirop pana cand zaharul se topeste complet.
3.Lasam siropul 15 minute la racit.
4.Punem siropul intr-un bol si il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara cu ajutorul unui tel.
5.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam toata compozitia. Atentie: am folosit o tava mica!
6.Coacem turta dulce timp de 30-35 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea) in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
7.Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu apa si zeama de lamaie. Intindem glazura in strat subtire deasupra turtei dulci imediat ce o scoatem din cuptor.
8. Lasam turta dulce sa se raceasca si apoi o putem portiona. Pofta buna!
Turta dulce de post se mentine moale si pufoasa si a doua zi.

Va recomand si prajitura de post cu pere.




