Salata de rucola cu rosii

Salata de rucola cu rosii
Salata de rucola cu rosii este una dintre cele mai gustoase, dar si mai sanatoase salate de sezon. Rucola este o planta ale carei frunze au o aroma usor picanta, iar in combinatie cu alte legume proaspete, putem face o salata foarte gustoasa. Tin sa mentinez ca in Grecia am mancat salata de rucola si nu avea decat zeama de lamaie si ulei de masline si chiar si asa a avut un gust nemaipomenit. Atunci am mancat prima data si mi-a placut. Am facut si eu acasa si, de fiecare data am mai adaugat cate ceva, o rosie, un castravete, o ceapa.
Rucola si beneficiile ei
Rucola, o planta bogata in nutrienti, fibre si vitamine printre care vitamina A,C,K si folat, este in acelasi timp saraca in zaharuri, carbohidrati si calorii.
Ca si patrunjelul, rucola poate fi mestecata pentru a indeparta respiratia urat mirositoare.
Ingrediente salata de rucola:
- aprox 20-25 frunxe de rucola
- aprox 5-6 frunze de spanac
- aprox 8-10 fire de patrunjel verde
- aprox. 3-4 fire de marar verde
- 2 rosii mari
- 2 cepe
- 3-4 castraveti
- sare
- ulei de masline
- zeama de la o felie de lamaie
Cum preparam Salata de rucola cu rosii
1.Mai inati spalam frunzele de rucola si frunzele de spanac verde. Le tocam marunt si le punem intr-un bol.
2.Adaugam rosiile, castravetii si ceapa tocate dupa preferinta. Adaugam si pastrunjel si marar verde. Puteti renunta la marar daca nu va place sa combinati cele doua verdeturi: marar si patrunjel, insa este foarte gustoasa aceasta combinatie.
3.Potrivim salata cu sare, adaugam zeama de la o felie de lamaie si ulei de masline si amestecam bine ingredientele. Rezulta o super salata. Pofta buna!
Puteti servi salata alaturi de fripturi la gratar sau simpla.
Va recomand si salata Zerzevat cu patrunjel verde si sumac.