Biscuiti bruni
Biscuiti bruni
Biscuiti bruni pudrati cu un amestec de cacao si zahar pudra sunt un deliciu. Usor crocanti si extrem, extrem de aromati, acesti biscuiti au fost un real succes in familia noastra caci cea mica cere continuu ceva de rontait. Va dati seama ca in doua zile au disprut deja din cutiuta.
Gratie celor de la Coseli, am reusit sa fac acesti biscuiti, esentele lor minunate au dat aroma speciala de toamna. Nici nu stiam ca exista esenta asta de mar cu scortisoara. O minunatie!
Ingrediente:
- 1 galbenus
- 80g unt
- 80 g zahar
- 1plic de zahar vanilinat
- 140 g faina
- esenta de mar cu scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
Pentru pudrat:
- 1 lingurita cacao
- 1 lingura de zahar pudra
- un praf cat de mic de scortisoara
Mod de preparare.
1.Punem untul intr-o craticioara mica si il topim. Dupa ce s-a topit, il lasam 5 minute sa se racoreasca putin. 2.Adaugam galbenusul si zaharul, zaharul vanilinat si esenta si incorporam cu un tel. Adaugam apoi faina toata odata si praful de copt si incorporam bine.
3.Formam bilute, mai mici decat o nuca, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le presam usor cu degetele.
4.Coacem biscuitii 15-18 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
5.Facem un amestec din praful de cacao, zahar si scortisoara. Punem biscuitii fierbinti cu fata in amestecul pudra si ii presam usor. Asta-i tot. Pofta buna!