Chec Mandarin – chec umed cu glazura de ciocolata

Chec Mandarin – chec umed cu glazura de ciocolata
Chec Mandarin – chec umed cu glazura de ciocolata este un desert de casa foarte, foarte aromat si cu o textura deosebita. In afara de faptul ca acest chec se prepara usor si rapid, acesta este ca o prajiturica, avand textura umeda si avand glazura de ciocolata alba.
Iar aceasta perioada a anului, cand casele se umplu cu mandarine, portocale si aroma de sarbatori, parca preparaele noastre au un gust deosebit, magic.
Bine de stiut!
- Din ingredientele date iese un singur chec.
- Lasam checul la racit inainte de portionare.
- Optional. Glazura de ciocolata alba este optionala.
- Inlocuiri. Zeama de mandarine se poate inlocui cu zeama de portocala.
Ingrediente:
- 2 oua
- 125 gr unt moale
- 140 ml lapte
- 150 gr zahar
- 250 gr faina
- 40 ml zeama de mandarina ( zeama de la 4 mandarine mici)
- 1 plic praf de copt
- + 50 gr ciocolata alba, 1 lingura de ulei pentru glazura
Cum preparam Chec Mandarin – chec umed cu glazura de ciocolata
1.Mai intai mixam untul moale, de la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
2.Adaugam treptat ouale si mixam dupa fiecare.
3. Adaugam laptele si zeama de la mandarine si mixam sa le incorporam bine.
4.Adaugam faina si praful de copt si le incorporam cu o spatula.
5.Turnam compoztia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Eu am adaugat deasupra si cateva felii de mandarina taiate pe jumatate sau cat de mic dorim. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. De retinut este faptul ca acest chec umed se coace mai greu decat un chec pufos.
6. Lasam checul la racit si il glazuram cu ciocolata alba topita impreuna cu o lingura de ulei. Ornam dupa preferinta cu felii de mandarina. Pofta buna!







