Prajitura Blanche
I-am zis eu Blanche ca este cu ciocolata alba si doar din albusuri, dar este extrem de delicioasa. Iubitorii de ciocolata alba o vor adora 🙂
Ingrediente blat:
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g nuca prajita si maruntita grossier
- 4 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 150 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata alba
- 2 linguri de lapte
- nuca pentru ornat
Mai intai pregatim blatul astfel: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita.
Tapetam tava cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
Intre timp pregatim si crema: mixam spuma frisca lichida. Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele. Adaugam ciocolata topita peste frisca si mixam sa o incorporam bine.
Peste blatul racit adaugam crema, nivelam, presaram nuca taiata grossier si dam la rece 1 ora.
Portionam si putem servi.
Pofta buna!