DulciuriPrajituri/torturi

Tort cu mousse de capsuni si mascarpone

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema 1 :

  • 2 cutii de mascarpone( 500 g)
  • 400 g crema de ciocolata

Mousse de capsuni:

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g capsune congelate sau proaspete
  • 1 cutie de mascarpone de 250 g
  • 200 g zahar
  • 1 plic de gelatina
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de crema de branza

Mod de preparare tort cu crema de mascarpone si pasta de zahar.

Pregatim intai blatul.

Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

Pentru crema 1: mixam 1 minut mascarponele cu crema de ciocolata.

Pentru mousse de capsune: punem capsunele intr-o craticioara cu zaharul pe foc si amestecam. Asteptam sa se dizolve zaharul si apoi luam de pe foc, iar cu mixerul vertical sfarmam capsunele, iar compoitia devine o pasta.Punem din nou pe foc si adaugam faina. Lasam pe foc pana cand devine ca o budinca, apoi lasam sa se raceasca bine. Mixam 1 minut mascarponele, adaugam crema de capsune, frisca batuta spuma si mixam in continuare. La final adaugam gelatina ( o lasam 10 minute sa se inmoaie in 100 ml apa, dupa care o punem pe baie de aburi pana cand se dizolva, fara sa farba) si o incorporam bine.Daca nu vi se pare suficient de dulce, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra.

Asamblam tortul, fara a insiropa blatul.

Deasupra am ornat cu frisca amestecata cu 1 lingura de crema de branza, 100 g ciocolata topita cu 2 linguri de lapte, biscuii Oreo si bomboane.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker