Tort Diplomat cu iaurt si pandispan
Tort Diplomat cu iaurt si pandispan
Tort Diplomat cu iaurt si pandispan este un tort racoritor, nu este foarte dulce, insa este aromat si delicios. Iar timpul de preparare a fost destul de scurt, in aproximativ o ora am fost gata cu totul.
Fructe
- Putem folosi orice fructe proaspete taiate in cubulete: capsuni, cirese, caise, zmeura, portocale.
- Putem folosi si fructe din compot. Eu am folosit un compot de caise.
Sirop
- Blatul, fiind unul pufos, are nevoie de insiropare. Am folosit zeama de la compotul de caise pentru a insiropa blatul.
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 5 linguri de zahar
- 6 linguri cu faina
- un praf de sare
- un strop de esenta de vanilie
Ingrediente crema:
- 500 gr frisca lichida indulcita ( Meggle)
- 150 gr iaurt grecesc
- un strop de esenta de vanilie
- 1 plic de gelatina hidratata in suc de la compot
Fructe:
- 100-150 gr capsuni
- caise din compot
Cum preparam Tort Diplomat cu iaurt si pandispan
1.Mai intai preparam blatul. Mixam ouale cu un praf de sare pana cand se spumeaza, aproximativ 2-3 minute. Adaugam zaharul si mixam in condtinuare pana cand devin o spuma densa.
2.Adaugam uleiul, apoi faina si esenta si incorporam bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
3.Lasam blatul sa se raceasca si preparam crema. Mixam spuma frisca lichida. Hidratam gelatina in suc de la compot si o topim cateva secunde in cuptorul cu microunde. Adaugam iaurtul si gelatina peste frisca si amestecam bine cu o spatula.
4.Insiropam blatul cu compot de caise si adaugam un strat subtire de crema. Adaugam fructe taiate cubulete si acoperim cu alt strat de crema. Adaugam din nou fructe si acoperim cu ultimul strat de crema. Dam tortul la rece pentru minim o ora. Putem orna cu fructe si frisca. Pofta buna!