Coltunasi cu carne de pui
Coltunasi cu carne de pui – paste de casa cu umplutura gustoasa. Aveam 2 buc piept de pui si cum nu aveam nicio idee am zis sa prepar mancarea preferata a fetei: paste. Coltunasii se prepara usor, aluatul nu este nevoie sa sea la dospit si apoi fierb in maxim 10 minute. Umplutura trebuie sa fie gatita.
Bine de stiut!
- Coltunasii se pot umple cu carne tocata, branza sarata sau dulce sau gem. Se pot fierbe sau se pot coace in cuptor. Ce-i drept, in cuptor nu am facut, insa cred ca ies ca niste biscuiti umpluti.
- Sunt suficiente 10 minute pentru ca coltunasii sa fiarba in apa clocotita.
- Se pot pastra pana a doua zi intr-un vas acoperit. Se incalzesc la micrunde si sunt la fel de gustosi.
- Reteta usora. Coltunasii cu carne tocata se pregatesc foarte usor si cu putine ingrediente.
Ingrediente:
- 100 ml apa clocotita
- 30 ml ulei
- 2 oua
- 420-430 gr faina
- 1/2 lingurita sare grunjoasa
- + 2 buc piept de pui, 1 ceapa mare, sare, piper,oregano, ardei boia pentru umplutura
Cum preparam Coltunasi cu carne de pui
1.Mai intai pregatim carnea. Avem nevoie de putina carne pe care o tocam marunt cu cutitul. Tocam ceapa marunt si o calim 3-4 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine. Lasam pe foc aprox 14-16 minute pentru a se gati suficient carnea.
2.Preparam apoi coltunaii. Punem faina intr-un bol. Adaugam apa fierbinte amestecata cu uleiul. Batem apoi 2 oua cu sare si le aduagam si pe ele. Framantam un aluat moale, dar nelipicos. Aluatul va fi cald de la apa fierbinte.
3. Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte in foi cat mai subtiri posibil. Decupam cercuri, punem carne in mijlocul lor si strangem capetele. Eu am avut un dispozitiv mic cu ajutorul caruia am strans capetele. Daca nu aveti, nu-i problema, le stragem cu degetele, insa acestea trebuie stranse foarte bine pentru a evita ca umplutura din coltunasi sa iasa la fiert.
4.Punem o oala cu apa la fiert si adaugam jumatate de lingurita de sare grunjoasa. Oala trebuie sa fie umpluta pe jumatate cu apa. Lasam pana cand incepe sa clocoteasca bine si apoi adaugam cativa coltunasi (8-10) si ii lasam sa fiarba fix 10 minute, Ii scoatem pe un platou si adaugam urmatoarea serie de coltunasi si tot asa pana ii terminam. Mai suplimentam cu apa daca este nevoie.
5.Pentru sos am procedat astfel. Am calit o ceapa mare tocata cuburi. Am adaugat o conserva de rosii tocate in suc propriu. Am adaugat o cana de apa, oregano, sare, piper si am lasat 13-15 minute la fiert.
Servim coltunasii cu sos de rosii. Pofta buna!