Cartofi noi cu marar si rozmarin
Cartofi noi cu marar si rozmarin – o reteta simpla, dar foarte gustoasa de cartofi gatiti la cuptor. Este reteta noastra preferata cu cartofi noi. In fiecare primavara de-abia asteptam cartofii noi sa ii preparam la cuptor si sa-i servim cu sos tzatziki. Bine, sosul tzatziki este si el preferatul nostru atunci cand vine vorba de fripturi.
Sfaturi!
- Se pot folosi cartofi noi sau orice cartofi mai vechi pentru a prepara aceasta reteta.
- Coaja cartofilor noi doar se razuieste. Daca se lasa cu coaja, aceasta se spala foarte bine.
- Trebuie alesi cartofi de marime medie spre mica, nu din aia mari.
- Se pot servi cu sos tzatziki, cu salate sau ca si garnitura pentru diverse fripturi.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de cartofi noi este extrem de usor de preparat.
- Condimente. Se pot folosi orice condimente doriti.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi noi
- 3-4 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de ardei boia dulce
- 1 lingurita de rozmarin
- marar
- piper
Mod de preparare.
1.Mai intai razuim coaja cartofilor. Acestia se pot lasa si cu coaja si spalati foarte bine.
2.Taiem cartofii in patru.
3.Amestecam condimentele si le amestecam cu cartofii.
4.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cartofii. Adaugam uleiul si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos.
5.Pentru tzatziki pisam 4-5 catei de usturoi. Adaugam marar si smantana sau iaurt. Se poate adauga si castravete razuit pe razatoarea cu ochiuri mici. Cu salata de rosii si friptura sunt deliciosi. Pofta buna!