Mancare de post cu fasole verde si usturoi

Mancare de post cu fasole verde si usturoi
Mancare de post cu fasole verde si usturoi este o mancare foarte gustoasa si satioasa. Se prepara rapid si este nemaipomenit de buna! Noi am servit cu mamaliguta si a fost pe placul intregii familii. Eu am gatit pentru 3 persoane si mancarea mea a fost suficienta pentru o masa. Ne plac pastaile de fasole verde si o utilizez fie la ciorba cu smantana, fie la salata cu usturoi, la mancaruri cu carne sau ca si garnitura.
Pentru alte retete usoare de post, accesati link-ul urmator: https://farfuria-cu-gust.ro/retete/retete-usoare-de-post/
Fasolea verde:
- Fasolea verde are un continut scazut de calorii, dar are o serie de proprietati benefice pentru sanatatea noastra.
- Se poate pastra perfect la congelator spalata si taiata corespunzator.
- Este foarte gustoasa gatita cu usturoi.
Ingrediente:
- 500 gr pastai verzi
- 2 linguri pasta de tomate
- 6-7 catei de usturoi
- 30 ml ulei
- sare
- piper
- pastrunjel verde
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam si taiem 2 catei de usturoi marunt si ii calim 2 minute in uleiul incins.
2.Adaugam pastaile curatate si taiate si lasam inca 2-3 minute la calit.
3.Adaugam apoi pasta de tomate, o cana de apa si sare si piper dupa gust. Acoperim tigaia cu un capac si lasam la fiert 15-20 de minute. Eu am mai adaugat apa pe parcurs, caci scazuse prea mult mancarea mea. Trebuie sa fie si fasolea gatita suficient.
4.Restul de usturoi il pisam ca pentru mujdei si il adaugam in mancare la final. Adaugam si pastrunjel verde. Pofta buna!
Speram ca v-a placut mancarea noastra si ca v-am inspirat!
Va sugerez si mancarea de post cu rosii si ardei kapia.
One Comment