DulciuriPrajituri/torturi

Desert rapid cu banane si ciocolata

Un desert delicios, foarte usor de pregatit si care se poate face si sub forma de tort. L-am pregatit special pentru provocarea  Mistery Box a carei gazda sunt chiar eu luna aceasta 🙂

 

Ingrediente:

  • 150 ml frisca lichida
  • 2 iaurturi cu visine
  • 2 banane
  • 3 linguri finetti
  • piscoturi
  • 80 g zahar
  • 150 ml lapte

Mod de preparare.

Caramelizam zaharul. Adaugam laptele si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul.

Mixam frisca lichida, adaugam si iaurturile si mai mixam 1 minut.

Tapetam o forma de chec sau o forma rotunda cu folie alimentara. Trecem piscoturile cate 1-2 secunde prin laptele caldut si imbracam peretii tavii. Punem pana la jumatatea piscoturilor frisca, adaugam un strat de felii de banana, punem finetti si iarasi frisca.

Dam la rece pentru cel putin 1h. Putem orna cu frisca daca e mai ramane.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker