Prajitura fara zahar cu crema de ciocolata

Prajitura fara zahar cu crema de ciocolata
Prajitura fara zahar cu crema de ciocolata – o prajitura preparata pentru mama pentru ca are diabet si care i-a placut foarte mult. Nu este extrem de dulce nefiind preparata cu zahar, asa ca este perfecta si pentru cei care tin regim.
Bine de stiut.
- Blatul pentru aceasta prajitura este preparat din albusuri. Albusurile se pot pastra mult timp la frigider in recipiente/pahare acoperite cu folie alimentara.
- Am folosit ciocolata fara zahar de la Monteoro, insa puteti folosi orice tip de ciocolata fara zahar.
- A se consuma cu prudenta, 2-3 portii la masa.
Ingrediente blat:
- 160 gr albus de ou
- 60 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- +8-10 linguri de lapte pentru insiropat blatul dupa coacere
Ingrediente crema:
- 175 gr mascarpone
- 100 gr ciocolata fara zahar
- 3-4 linguri de lapte
- + visine congelate + 60-70 gr nuca
Cum preparam Prajitura fara zahar cu crema de ciocolata
1.Mai intai preparam blatul. Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula.
2.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam blatul la racit, apoi il desprindem de hartia de copt.
3.Cat timp se raceste blatul, putem prepara crema. Topim ciocolata fara zahar cu 3-4 linguri de lapte si o lasam 4-5 minute la racorit. Amestecam ciocolata topita cu mascarponele cu ajutorul unei spatule. Nu avem nevoie de mixer.
4.Insiropam usor blatul cu lapte incalzit putin si aromatizat cu 3-4 picaturi de esenta de vanilie.
5.Nivelam crema deasupra blatului si ornam cu nuca si visine. Eu am mai topit 2 cubulete de ciocolata si am facut si un grilaj deasupra visinelor. Lasam prajitura la rece minim o ora apoi o putem portiona. Pofta buna!





