
Clatite pufoase
Clatite pufoase facute acasa? Da! Iata cele mai pufoase clatite , acestea sunt!. Pe cuvant! Dar secretul este tigaia groasa in care le-am copt. Sunt suficient de coapte, nu sunt crude, desi initial am avut impresia la prima ca este necoapta, dar nu, se fac perfect. Doar ca va sugerez sa dublati sau sa triplati compozitia deoarece ies putine dintr-o compozitie.
Clatitele sunt desertul meu preferat, doar ca urasc sa astept sa le coc. Asa ca nu le fac prea des, iar cand le fac le servim cu mare pofta! 🙂
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 lingura cu varf cu faina
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de ulei
- 100 ml lapte
Eu am triplat cantitatile ( si tot mi s-au parut putine au iesit 16 clatite).
1. Batem mai intai bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul si faina si amestecam bine.
2.Turnam laptele in fir subtire peste compozitia de clatite si amestecam bine.
3.La prima clatita ungem tigaia cu ulei, la urmatoarele nu mai este nevoie. Punem clatita dupa ce s-a incins bine tigaia.
4.Le lasati cat de mult doriti pe foc, eu le-am lasat aprox. 3 min pe fiecare parte si la foc mic. Se pot servi cu diverse gemuri si dulceturi sau cu crema de ciocolata. Yami – yami! Sa aveti pofta!