AperitiveBiscuiti/fursecuri/bomboanePreparate de Craciun

Biscuiti aperitiv fragezi si rapizi

Biscuiti aperitiv fragezi si rapizi

Biscuiti aperitiv fragezi si rapizi ce nu necesita dospire si dispar numaidecat de pe platou am preparat astazi cu fetita mea. Biscuitii acestia se pot servi ca si gustare, se pot lua la pachetel, se pot servi atunci cand avem musafiri sau pe un platou festiv alaturi de branzeturi sau cascaval.

Bine de stiut!

  • Din cantitatile date mi-a iesit o tava de biscuiti. Daca aveti musafiri, incercati sa mariti cantitatile.
  • Folosim aceeasi cantitate de unt, branza si faina. Daca folosim 300 gr unt, adaugam 300 gr branza si 300 gr faina.
  • Folosim branza cat mai tare, nu din aceea cremoasa.
  • Nu este nevoie sa lasam aluatul la dospit si nici la frigider.
  • Daca aveti branza sarata, atunci nu este nevoie sa mai adaugati sare, insa daca branza este mai nesarata, atunci adaugati un praf de sare in compozitia pentru biscuiti.

Ingrediente:

  • 200 gr branza de vaca
  • 200 gr unt 
  • 200 gr faina
  • 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns biscuitii
  • seminte de mac

Cum preparam Biscuiti aperitiv fragezi si rapizi

1.Mai intai dam branza pe razatoarea cu ochiuri mari intr-un bol incapator.

2.In acelasi bol razuim si untul rece de la frigider tot pe razatoarea cu ochiuri mari.

3.Adaugam faina si incepem sa framantam. Aluatul este destul de nisipos, insa prin presare acesta se va uniformiza.

4.Impartim aluatul in 3 bilute.

5.Presaram baina pe blatul e lucru si intindem fiecare parte de aluat. Taiem biscuitii dupa preferinta si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.

6.Ungem biscuitii cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte. Presaram seminte de mac deasupra biscuitilor.

7. Coacem biscuitii timp de 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Pofta buna!

Sper sa va inspir si sa preparati si voi biscuitii fragezi si rapizi!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker