AperitiveDulciuri

Clatite cu dovleac

Clatite cu dovleac

Clatite cu dovleac am pregatit astazi si pot spune ca au fost un real succes. Mica mea familie le-a indragit de la prima inghititura. Aroma: senzationala! Gust: nemaipomenit! Pentru ca imi ramasese dintr-un dovleac si il tineam de 6-7 zile in frigider, am zis sa pregatesc ceva rapid.

Sfaturi pentru preparare Clatite cu dovleac:

  • Compozitia de clatite este mai groasa decat cea clasica.
  • Nu mai este nevoie sa ungem tigaia cu ulei, oricum clatitele nu se vor lipi.
  • Atunci cand incep sa apara bule deasupra clatitei inseamna ca aceasta este gatita suficient. O putem intoarce si pe partea cealalta.

Dovleacul:

  1. Dovleacul este o leguma foarte gustoasa cu un nivel foarte scazut de calorii, insa o sursa extraordinara de vitamina A, bogat in anti-oxidanti si alte vitamine.
  2. Dovleacul fierbe rapid, in maxim 20-25  de minute este gata.
  3. Se poate pastra la frigider 6-7 zile fara probleme, ia la congelator pana la cateva luni.

Ingrediente:

  • 500 gr dovleac
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 270-280 gr faina
  • 50-70 gr zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un praf de scortisoara
  • Topping optional : miere+ nuci 

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam dovleacul, il taiem cuburi si il punem la fiert.

2.Dovleacul fiert il scurgem bine de apa si il pasam cu mixerul vertical.

3.Dupa ce se raceste dovleacul, adaugam ouale, zaharul si laptele si amestecam.

4.Adaugam apoi faina si praful de copt si scortisoara si incorporam cu ajutorul unui tel de bucatarie.

5.Coacem clatitele pana cand incep sa apara bule( aprox.2 minute), in acel moment stim ca sunt gatite si le putem intoarce si pe partea cealalta.

Servim clatitele cu miere sau ciocolata dupa preferinte. Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker