AperitiveLegumeMancaruri

Bouyoudi – mancare greceasca cu branza feta

Bouyoudi – mancare greceasca cu branza feta

Bouyoudi – mancare greceasca cu branza Feta este o combinație armonioasă de brânză Feta, roșii și ardei, toate stropite generos cu ulei de măsline. Grecii folosesc uleiul de masline la orice preparat, chiar si la prajeluri. Nicaieri in lume nu se mananca asa de bine ca in Grecia– este strict parerea mea 🙂 In plus, este inevitabil ca atunci cand vorbim despre preparatele lor sa nu ne gandim chiar si cateva secunde la marea albastra.

Bouyoudi

  • Este un sortiment de mancare ce se pregateste foarte rapid si cu putine ingrediente. Branza feta se gaseste si in tara noastra la fel si uleiul de masline.
  • Rosiile se oparesc 2-3 minute si apoi se curata de coaja. Se pot lasa si cu coaja fara sa le mai oparim.
  • Este indicat sa folosim rosii coapte bine.
  • Se foloseste ardei kapia rosu, insa eu nu am avut si l-am inlocuit cu un ardei gras verde.
  • In reteta oiginala se foloseste si ardei usor iute, insa fetitei mele nu ii place picant si am eliminat adeiul iute. Voi puteti adauga un adei iute taiat cubulete.

Ingediente:

  • 4-5 rosii coapte bine
  • 1 ardei kapia
  • 250 gr branza Feta
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura oregano
  • optional- 20 gr cascaval.

Mod de preparare.

1.Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim.

2.Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti ca grecii sunt foarte generosi cu cuburile de legume, ei le taie foarte mari.

3.Adaugam si ardei taiat julienne, presaram oregano si apoi cuburi de branza Feta. Daca doiti, puteti razui cascavalul deasupa si dam la cuptoul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute. Inainte sa dam la cuptor acoperim vasul cu folie de aluminiu sau cu capac, daca are.

4.Dupa 20 de minute, descoperim vasul si-l mai lasam inca 5 minute la cuptor.

Kali orexi! (Poftă bună!)

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 20 = 25

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker