Checuri/brioseDulciuriPrajituri/torturi

Briose bicolore cu crema de ciocolata

Briose delicioase cu cea mai buna crema de ciocolata imbracate in hainute de sarbatoare. Din aceasta compozitie ies aproximativ 12-14 briose.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 pic de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida indulcita (Hulala)
  • 200 g crema de ciocolata ( Finetti)

Mod de preparare briose bicolore cu crema de ciocolata.

1.Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.

2. Mixam galbenusurile cu restul de zahar 4-5 minute pana cand devin ca o crema albicioasa.

3. Adaugam uleiul peste galbenusuri si mixam sa incorporam bine.

4. Adaugam galbenusurile peste albusuri, adaugam si faina si praful de copt si amestecam bine cu o spatula.

5. Punem 4-5 linguri din compozitia de briose in alt bol si amestecam cu faina si esenta de rom.

6.Tapetam forma de briose cu hartii speciale ( eu am gasit la Pepco set de Paste cu hartii si scobitori ) si punem pana la jumatatea fiecarei hartii de briosa compozitie alba. Adaugam cate o lingurita de compozitie maro si coacem briosele la 180 de grade pentru 20-25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

 

7. Mixam frisca lichida, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 2-3 minute. Ornam briosele cu crema de ciocolata. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker