Aluaturi dulci/foietajeAperitiveDulciuri

Buseuri cu mac

Ingrediente:

  • 2 oua+ 1 galbenus pentru uns
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina Unirea
  • 130 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 700 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • mac

Mod de preparare:

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

20160505_165827

Cand este dospit, se rupe din aluat si se intind foi subtiri si le dam forma patrata. Fiecare foaie o ungem cu ulei si presaram 2 linguri de zahar si o lingura de mac deasupra.

Rulam foaia ca pentru rulada si taiem cu cutitul forme de trapez ca in imagini. Intoarcem trapezul cu partea mai scurta in sus si presam cu coada lingurii pe jumatatea lui. Veti intelege mai bine din imagini.

 

Punem buseurile formate in tava tapetata cu hartie de copt si apoi le ungem cu galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker