Briose cu lamaie si glazura

Briose cu lamaie si glazura
Briose cu lamaie si glazura de lamaie sunt foarte, foarte gustoase si aromate. Sunt briose cu compozitie umeda, nu pufoasa si sunt perfecte si foarte usor de preparat. La final adaugam glazura de lamaie pentru a accentua aroma si va recomand sa nu renuntati la ea caci este senzationala.
Cateva sfaturi
- Glazura de lamaie se va intari in 10 minute deasupra brioselor, chiar daca curge putin atunci cand o punem, aceasta se va intari.
- Putem lasa briosele simple, fara glazura.
- Din ingredientele date mi-au iesit 15 briose.
- NU avem nevoie de mixer, amestecam ingredientele cu ajutorul unui tel.
Ingrediente:
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 100 ml ulei
- 125 gr iaurt simplu fara arome
- 270 gr faina
- 1 plic praf de copt
- zeama si coaja de la o lamaie
- + 4 linguri zeama de lamaie, 9 linguri cu varf cu zahar pudra vanilat pentru glazura
Cum preparam Briose cu lamaie si glazura
1.Mai intai batem 1- 2 minte ouale cu zaharul cu ajutorul unui tel.
2.Adaugam treptat uleiul, iaurtul si coaja si zeama de la o lamaie si incorporam cu telul dupa fiecare ingredient.
3.Adaugam faina, praful de copt si incorporam din nou. Asta-i tot.
4.Puenm compozitia intr-o tava de briose tapetata cu hartii pentru briose.
5.Dam briosele la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea la cuptorul preincalzit la 160 de grade.
6.Pregatim galzura amestecand zaharul pudra cu zeama de lamaie. Lasam briosele 5 minute sa racoreasca si lasam si glazura 5 minute deoparte sa inceapa sa se intareasca putin. Punem cate o lingura de glazura deasupra fiecarei briose. Va curge putin pe margini, insa se inatreste in 10 minute. Sper ca va vor placea si voua briosele cu lamaie, la noi au fost foarte apreciate.
Pofta buna!
Va recaomand si reteta noastra de Lemon Tiramisu, un alt tip de Tiramisu, un tort racoros si extrem de gustos.