MancaruriPorcRetete internationaleVita
Burger de casa

Burger de casa
Burger de casa – cel mai gustos burger fara nicio exagerare. Un gust senzational. Am avut carne amestec de vita si porc si nu va inchipuiti cat de gustosi au iesit burgerii mei. Pentru a prepara burgerii acasa avem nevoie neaparat de o tigaie grill sau de un gratar electric cu presare.
Bine de stiut
- Alegerea carnii. Poti alege carne de pui, de porc sau de vita, sau amesetec asa cum am avut eu.
- Avem nevoie de chifle pentru servire si diverse branzeturi si legume, in functie de preferinte.
- Reteta usoara.
Modelarea hamburgerilor
- Avem nevoie de 1, 2 capace de borcan de 800 de grame. Vom umple capacele de borcan cu carne si o vom presa bine, bine. Cu ajutorul varfului unui cutit scoatem usor burgerul sa nu il deformam.
Ingrediente burgeri:
- aprox. 350-400 gr carne amestec vita cu porc
- 1 ceapa mare rosie
- sare
- piper
- ardei boia
Cum preparam Burger de casa
- Mai intai amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, sare, piper si ardei boia. Nu este nevoie de ou sa lege compozitia, aceasta nu se va destrama.
- Modelam burgerii in capace de borcane si ii presam bine cu lingura. Ii rasturnam pe un capac si ii scoatem usor fara sa ii rupem.
- Coacem burgerii pe tigaia grill pe ambele parti sau la bratarul electric cu presare asa cum am facut eu.
- Taiem chiflele in 2, adauagam cate un burger, adaugam felii de rosii, branza Mozzarela, frunze de rucola sau de spanac. Am dat iarasi la gratarul electric hamburgerii formati pentru inca 2-3 minute si i-am presat. Au fost senzationali.
Pofta buna!