
Tocana de vitel cu legume
Tocana de vitel cu legume este un fel de mancare foarte gustos si satios. Am folosit carne de vitel, care a fost mai frageda si s-a gatit destul de repede. Tocana asta imi place ca este foarte versatila, se poate gati cu carne de vita, de porc, de pui sau chiar fara carne. Chiar si cu afumatura este foarte gustoasa.
Bine de stiut
- Carnea se taie in cuburi de aproximativ 2/2 cm. Astfel se va gati cu usurinta, chiar de este de vita si nu de vitel.
- Este recomandat sa lasam carnea de vita aprox. 2 ore la temperatura camerei inainte de gatire.
- Acoperim vasul cu capac in timpul gatirii pentru a ajuta la inabusirea perfecta a carnii si legumelor.
- Reteta usoara. Aceasta este o mancare ce se prepara foarte usor si cu putine ingrediente, dar este si gustoasa.
Ingrediente:
- 600 gr carne de vita
- 2 morcovi mari
- 3-4 cartofi
- 1 ceapa mare
- 2 fire de usturoi verde/ 2 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 30 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam tocana de vitel cu legume
1.Mai intai taiem carnea de vita in cubulete.
2. Calim carnea de vita la foc iute, adaugam ceapa si usturoiul si le lasam in continuare la gatit pana cand ceapa devine translucida. Adaugam morcovii taiati rondele adaugam apa astfel incat sa acopere carnea si morcovii si lasam 25-30 de minute la fiert.
3.Adaugam cartofii si mai lasam 15-20 de minute la fiert, apoi adagam pasta de tomate dizolvata in apa, adaugam sare si piper si lasam tocana sa mai fiarba inca 20 de minute. La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!
Va recomand si o alta mancare preferata de toti ai casei: gulas unguresc cu carne de vita