Paste Bolognese cu carne tocata
Paste Bolognese cu carne tocata sunt foarte gustoase si in acelasi timp satioase. Noi suntem fani paste, dar acestea sunt minunate. S-au mancat pe nerasuflate. Fetita a cerut 2 portii. Ea adora spaghetele, paste lungi si sursa de joaca, insa esentialul este ca a mancat. Am incercat paste cu ton, care sunt la fel de bune, cu piept de pui, cu fructe de mare, cu dovlecei etc.
Cateva sfaturi!
- Aceasta reteta de paste Blognese se poate prepara fie cu spaghete, cu pene sau cu farfalle.
- Fierbem pastele conform indicatiilor de pe punga, iar atunci cand le scurgem apa in care au fiert, avem grija sa mai ramana putina pe funful cratitei. Aproximativ 50-70 ml.
- Reteta usoara. Pastele Bolognese se prepara foarte usor si cu putine ingrediente.
Ingrediente:
- 350-400 gr paste
- 500 gr carne de porc tocata
- 1 borcan de sos pentru paste Bolognese
- 1 ceapa mare
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam Paste Bolognese cu carne tocata
1.Mai intai punem o cratita cu apa si cu o jumatate de lingurita de sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugam pasteel si le fierbem conform indicatiilor de pe punga.
2.Pentru sos procedam astfel. Calim ceapa tocata cubulete, apoi adaugam carnea si o lasam sa se gateasca aproximativ 10-13 minute, pana cand devine albicioasa pe toate partile.
3.Adaugam sosul pentru paste Bolognese. Eu am folosit un sos pentru paste de la San Fabio . O sa va las si o poza. Eu nu eram adepta acestor sosuri, insa trebuie sa recunosc ca sunt foarte gustoase.
Adaugam si 70-100 ml de apa si lasam aproximativ 10 minute la gatit.
4.Scurgem apa in care au fiert pastele, insa nu in totalitate, avem grija sa mai ramana pe fundul cratitei aproximativ 50 ml apa.
5.Adaugam sosul de rosii peste paste, amestecam bine si le mai punem pe foc inca 4-5 minute. Potrivim cu sare si piper si adaugam patrunjelul tocat marunt. Pofta buna!