Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPreparate de Craciun

Nuci – fursecuri fragede cu lapte condensat

Nuci – fursecuri fragede cu lapte condensat

Nuci – fursecuri fragede cu lapte condensat, fursecuri delicioase si usor de preparat. Am gustat in urma cu un an nuci umplute cu lapte condensat cumparate din comert si mi-au placut tare mult. Acum mi-a adus o prietena lapte caramelizat si nu am mai stat pe ganduri, am preparat aceste nuci delicioase.

Bine de stiut

  • Folositi unt daca va plac cojile de nuci mai crocante, daca le doriti fragede, folositi untura. Eu am facut cojile de nuci cu unt.
  • Pentru umplutura folosim lapte condensat caramelizat. Este un lapte condensat gros, maroniu. Daca nu aveti la indemana lapte condensat, puteti umple nucile cu crema de ciocolata , cu crema de vanilie sau crema Bounty.
  • In laptele condensat adaugam marginile nucilor curatate frumos si coji de nuci mai urate toate maruntite. Acestea pot fi inlocuite cu biscuiti macinati, insa gustul cremei se va schimba.
  • Din aceasta compozitie, ies aproximativ 80-90 de nuci.

Ingrediente coji:

  • 4 oua
  • 200 gr unt
  • aprox. 500 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja / esenta de portocala

Ingrediente umplutura:

  • 1 cutie/400 gr lapte condensat caramelizat 
  • marginle cojilor de nuci + 7-8 coji de nuci sfaramate
  • coaja de portocala

Cum preparam Nuci – fursecuri fragede cu lapte condensat

1.Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta  sau coaja de portocala si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina. Dam aluatul 30 de minute la frigider.

2. Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

3.Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.

4.Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Marginile curatate de la nuci plus alte 7-8 coji de nuci mai urate le sfaramam si le adaugam in laptele condensat caramelizat. Adaugam si coaja de portocala razuita.

5.Umplem nucile cu amestec de lapte condensat. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker